Христијан Мицковски го испогреши говорот во Велес

Христијан Мицковски, лидерот на опозициската ВМРО-ДПМНЕ, на својот настап во Велес направи неочекуван гаф и го испогреши говорот пред присутните. Дали причината беше студеното време или едноставно го понесоа чуствата пред граѓаните па го фати трема, останува да нагаѓаме.

Злите јазици по социјалните мрежи велат дека говорот наликувал на познатиот говор на „Пато е масовно на цело село“, но ние не го делиме мислењето со нив.