Природата го возвраќа ударот: нов вид на диви животни по улиците на Скопје

Многумина велат дека луѓето се вирусот на планетата Земја и сега кога повеќето се во карантин, земјата може да здивне и конечно да го врати својот природен баланс.

Тоа за среќа највеќе го искористуваат дивите животни кои се враќаат во својот природен хабитат, од кој дел бил некогаш и главниот ни наш град, Скопје. Познатиот историчар и спикер, Дејвид Атинборо направи прилог за новиот вид на диви животни кои се појавуваат по улиците на Скопје, а Фчерашни новости имаше среќа тој прилог да го прикаже во вчерашната епизода.
 
Епизодата е достапна на јутјуб. Уживајте.

Како изгледа еден полициски час!?

Фчерашни Новости, на барање на своите фанови, ве носат одблиску на улиците на главниот град, со цел да посведочите како изгледа еден полициски час на најпознатото полициско дуо Алфа и Буби. Ќе имате прилика да дознаете што се прават граѓаните за да излезат на воздух во доцните часови!? Кој се шета во ниедно време!? Каков е пристапот на Алфа и Буби!? Кои методи се користат!? Знае ли Венециската комисија за ова и како е таму во Венеција сега!? За последново всушност нема да дознаете.

Откако ќе добиете одговор на сите овие тешки прашања, ќе може да се релаксирате со Карантин Бенд и нивниот нов репертоар на песни, по желба на вибер фановите, нормално.

Што да правите со сето тоа брашно дома!?

Фчерашни новости им излезе во пресрет на домаќините и домаќинките кои се снабдија со поголемо количество на брашно по повод паниката заради пандемијата од корона вирусот и направи кулинарско шоу посветено на рецепти кои исклучиво вклучуваат храна и брашно.Мрзлив зелник, кроасани, фокача, мантии, се само мал број од специјалитетите кои ќе можете да погледнете како се прават.


Од сериозни вести пак, ќе може да погледнете како изгледа online час во ова современо време. Кои се предизвиците со кои се соочуваат наставниците додека мора да се адаптираат на новиот начин на предавање на учениците.

Кои нови песни ги спреми Карантин Бенд и кои се ризиците од правење свадба денес, настрана позитивните работи дека нема да мора да ви доаѓаат 300 гости кои ќе најдат маана на храната или па услугата.

Со други зборови, повелете епизодата.