Пазари во Рамстор мол и запознај ја Европа!

Пазари во Рамстор мол и освоj една од многуте неверојатни награди! Почнува голема наградна игра! Од денес до 7 јуни 2018 година пазари во продавниците на трговскиот центар Рамстор и можеш да одиш на патување во Рим, Париз, Барселона или во Истанбул! Толку е лесно!

Сè што треба да направиш за да учествуваш во наградната игра е да приложиш една или повеќе сметки со износ еднаков или поголем од 1000 денари, од кој било локал во Рамстор мол или во Рамстор маркетот што се наоѓа во трговскиот центар. За да биде појасно, за сметка од 1.000 до 1.999 денар се добива 1 купон, од 2.000 до 2.999 денари два купона и по еден за секои следни 1.000 денари.

Пазари и патувај! Внеси ги своите лични податоци во купонот – име и презиме, адреса, контакт-телефон, како и бројот на фискалната сметка – и уфрли го во наградната кутија што се наоаѓа во трговскиот центар Рамстор.

Освен патувањата во Истанбул, Барселона, Париз и Рим, учесниците во наградната игра се потенцијални добитници и на еден од четирите викенди за двајца во „Аурора ресорт и спа“ или на еден од 40 ваучери од 1.000 денари за пазарување во маркетот Рамстор што се наоѓа во самиот трговски центар.

И не само тоа, од денеска до 7 јуни Рамстор мол ќе биде центар на многубројни активности поврзани со културите на градовите во кои ќе патувате. Во тие 8 недели посетителите ќе имаат можност да доживеат сосема поинакво шопинг-искуство. Ќе се прикажуваат филмови, ќе има музика, изложба на знаменитости и фотографии, детски работилници и акции за намалување на цените на одредени производи во Рамстор маркетот во треговскиот центар. Со еден збор, уживање за целото семејство!

Затоа, пазари во Рамстор мол, задолжително чувај ја фискалната сметка и учествувај во наградната игра. Пазари и патувај со Рамстор мол. Центар во центар.

На Флорида учениците мора да носта проѕирни ранци

Поради премногу честите пукања во училиштата, директорот на средното училиште Марџори наредил сите ученици да носат проѕирни ранци со цел да се гледа дали некој носи оружје.

На учениците не им се допадна идејата, па некои почнале намерно да носат глупости во своите ранци.

Некој пак си направил и аквариум од ранецот и ставил риби и вода во него.

 

Кој сточар, кој со ѓаволчето на рамо - приказните на Бранко Огњановски, Лупевска и Жан Митрев

На 03 април, во Мултимедијалниот Центар при Универзитетот „Гоце Делчев” во Штип, над 350 студенти имаа можност да ги слушнат мотивационите говори на Жан Митрев, Снежана Лупевска и Бранко Огњановски, како дел од третиот настан на акцијата Feed Your Brain.

Жан Митрев ги сподели техниките за мотивација кои ги користел и сеуште ги користи, и им зададе задача на присутните млади со која можат да започнат да го “тренираат” својот мозок, Лупевска им пренесе на младите колку е битно да работиш со пасија и адреналин – бидејќи тоа те тера напред во својата професија и живот, додека Бранко Огњановски на крај им порача на младите да научат да креираат и создаваат самите, наместо да чекаат вработување во државна администрација. Нивните целосни говори и животни приказни може да ги проследите на следниот линк:

Жарко Димитриоски како модератор на настанот, го најави “серијалот” на Feed Your Brain настаните кои ќе се оддржуваат во наредниот период, на различни Универзитети низ државата, секој со различни мотивациони говорници. Целта на настаните е младите низ низата на успешни лични приказни од говорниците, да слушнат, да се мотивираат и да се поттикнат да се развиваат постојано и да го остваруваат својот сон тука, во својата земја.

Feed Your Brain e акција која е дел од платформата Мрдни со Прст која е граѓанска платформа, чија мисија е да поттикне акција на размислување за индивидуалната одговорност и поголема граѓанската вклученост во решавање на општествените прашања кои сите нè засегаат, бидејќи секое мало мрдање со прст придонесува за големи резултати и промени. Иницијативата започна пред повеќе од една година и секој граѓанин, граѓанска иницијатива или организација може да стане дел од неа.

Наредниот настан ќе се одржи во Прилеп на 17ти април на Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Климет Охридски”, за кој може да добиете повеќе информации на Facebook страната www.facebook.com/MrdniSoPrst.

Ептен популар