Ново

Две недели после руската вакцина против ковид-19

Многумина се прашуваат што се случува со руската вакцина против ковид-19. Дали е добра? Смее ли да се прими? Што се случува потоа? Еден Американец снимил видео што му се десило откако ја примил вакцината.

И Охрид има „Фонтана ди Треви“

Најпознатата фонтана во светот, каде што многу луѓе фрлаат паричка и посакуваат некоја желба да им се оствари, се наоѓа во Италија и се вика „Фонтана ди Треви“. Охриѓани не сакале да останат покуси, па направиле слична таква во Охрид, само со една разлика. Фонтаната во Охрид извира од канализација. Дали остварува желби, не веруваме.