Кинеските „фарми“ за лајкови

Во Кина развиле посебна индустрија за „фармање“ лајкови на постови на социјални мрежи. Ако сакаш некое видео, слика или статус да ти биде лајкуван, или евентуално да добиеш фоловери (следбеници), само им плаќаш одредена сума на пари и го добиваш тоа. Сега станува јасно од каде некои луѓе имаат слики на инстаграм со по стотици илјади лајкови.