Кинеските „фарми“ за лајкови

Во Кина развиле посебна индустрија за „фармање“ лајкови на постови на социјални мрежи. Ако сакаш некое видео, слика или статус да ти биде лајкуван, или евентуално да добиеш фоловери (следбеници), само им плаќаш одредена сума на пари и го добиваш тоа. Сега станува јасно од каде некои луѓе имаат слики на инстаграм со по стотици илјади лајкови.

Зошто не се варат јајца во микробранова печка!?

Покрај многуте работи кои не се ставаат во микробранове печка и јајцата се едни од тие, особено не живо јајце. Дечкиве тоа го научиле на потежок начин. Погледнете што се случува кога ќе пробате да сварите јајце во микробранова.