Кој познат мислител, хуманист, но пред се пратеник со златен глас ќе биде гостин во новата епизода на Фчерашни новости!?

Во Фчерашни Новости поминале многу гости од различни профили; пратеници, хуманисти, глумци, пејачи, но никогаш сите тие квалитети во еден ист човек. Во оваа епизода го имаме токму тоа. Пратеникот со златен глас, Самка Ибраимовски, кој ќе настапи заедно со најпознатиот бенд во карантин, „Карантин Бенд“.

Од понесериозни вести, ќе видиме како Алфа и Буби ги спроведуваат новите мерки за движење на граѓаните додека се во карантин. Имаат ли ефект истите? Зошто комшијата го моча кучето порано и каде!? Знаат ли уличните кучиња кога смеат да шетаат надвор и друго?
Цената на нафтата многу ги возбуди граѓаните. Тоа беше и причина да направиме анкета со случајни минувачи во дозволено време за шетање со и без миленици. Во новата епизода ќе можете да видите што точно ни одговорија тие и колку?

Недела 19:30 часот, на Канал 5 телевизија. Бидете чекор зад сите, во карантин.

Охридскиот инспектор решава „тешки“ криминални дела: „Скеч шоу 2“ во Еден на Еден

Што ако нашите политичарите беа бебиња и како Златко Калински би звучел кога би коментирал за ЈСП, ќе гледаме во новата Еден на Еден, „Скеч шоу 2“.

Во недела, на Канал 5 од 18.30 ќе се потсетиме на најгледаните скечеви што ги подготви екипата на Еден на Еден. Меѓу нив е „CSI Охрид“, каде што во улога на Инспекторот кој решава „тешки криминални дела“ го гледаме Бранко Огњановски.

Меѓу скечевите е и специјалната временска прогноза, квизот „Гасот на нарадот“, „Состаноци со уредникот“ , а и оваа Еден на Еден нема да помине без „Во тангентата со Жарко Збрефтов“. Ќе се потсетиме и на моментот кога Спасе се јавува кај Јанко во „Јади бурек“ и уште неколку други скечеви за добро расположение.

Погледнете ја најавата за емисијата сите ќе нѐ насмее: