Ново

Природата го возвраќа ударот: нов вид на диви животни по улиците на Скопје

Многумина велат дека луѓето се вирусот на планетата Земја и сега кога повеќето се во карантин, земјата може да здивне и конечно да го врати својот природен баланс.

Тоа за среќа највеќе го искористуваат дивите животни кои се враќаат во својот природен хабитат, од кој дел бил некогаш и главниот ни наш град, Скопје. Познатиот историчар и спикер, Дејвид Атинборо направи прилог за новиот вид на диви животни кои се појавуваат по улиците на Скопје, а Фчерашни новости имаше среќа тој прилог да го прикаже во вчерашната епизода.
 
Епизодата е достапна на јутјуб. Уживајте.