На италијанските градоначалници им пукна филмот

Италија се соочува со најголемата катастрофа поради корона вирусот. Најстрашно од се е, што некои луѓе не го сфаќаат тоа сериозно и повторно се шетаат надвор, место да бидат во изолација. Градоначалниците на најголемите градови снимија видеа во кои им се закануваат на граѓаните дека ако не ги почитуваат мерките. Едни од зборовите се „Ако мислите да правите журки, ќе ви пратам полиција со огнопалач! Кај ку*р мислите да одите бе!? Да не имаат вашите кучиња болна бешика што мора да ги шетате нонстоп!? Знаете дека кога сте во ковчег никој не ви ја гледа фризурата? Ќе оделе на фризер тие.“

 

Како во Србија се борат против короната?

На социјалната мрежа твитер се појави видео од начин како во некое српско село се борат против короната. Дали ваквиот начин е успешен, се уште не знаеме.