Ново

Што се случуваше на 148 роденден на Гоце Делчев!?

Поминаа 148 години од раѓањето на најголемиот македонски деец и војсководец, Гоце Делчев. Прашањето што можеби многумина си го поставуваат е дали тој и денес би го сфаќал светот како поле за културен натпревар меѓу народите или пак можеби веќе сфатил колку е саат!?

Одговорот на ова суштинско прашање ќе можете да го дознаете во најновата епизода на Фчерашни новости, оваа недела во 20 без 30 часот, веднаш пред Оскарите кои ги чекаме со нетрпение, на канал 5 телевизија.