Ново

Во Канада пешаците имаат предност

Дека пешаците имаат предност пред автомобилите во сообраќајот е повеќе од јасно, но не секој учесник во сообраќајот го почитува тоа. Канада, поточно во Квебек, нашле начин како да го решат тоа со пешачки премин кој се исправа кога ќе наиде кола, а има пешаци од страна. Паметно, нема што.