Ново

Колите веќе нема да имаат слепи точки

Сите знаеме колку понекогаш е тешко да возиш особено кога не гледаш ништо на слепите точки од колата. Благодарение на изумот на средношколката Алејни Гаслер, колите нема повеќе да имаат слепи точки. Таа смислила изум со кој преку камера и проектор возачот ќе може да гледа низ слепата точка во колата и така да избегне потенцијална несреќа.

Му даде жолт картон, па се сликаше со него

Судијка на пријателскиот натпревар помеѓу легендите од Израел и легендите од Бразил, му даде жолт картон на Рикардо Кака, па потоа се сликаше селфи со него. Нетипично однесување на еден судија, ама со оглед дека е пријателски натпревар, веројатно е дозволено.