Ново

Како се вика орово?

Свадбата е една од најзначителните моменти во животот на луѓето каде што роднини и блиски ги покажуваат своите танчерски способности. Дечкиве играат некакво оро кое на прва наликува како да се пред апсење па пробуваат да се ослободат од лисиците. Среќа вакво оро нема кај нас.