Раѓањето на детето е побитно од било што на светот

Тренерот на Жалгирис знае дека кошарката е битна, но има една работа што е најбитна на свет, а тоа е кога ќе добиеш дете. Играчот Аугусто Лима пред полуфинале го напушта тимот за да биде со својата сопруга при пораѓај. Новинарот го прашува тренерот што мисли за тоа, а тој го дава најдобриот можен одговор „Јас го пуштив, па нема побитна работа од раѓање на дете“.