Ново

Незгодното прашање на Бојко Борисов до Ана Брнабиќ

На прес со новинари, премиерот на Бугарија Бојко Борисов сакаше да се пошегува со премиерката на Србија Ана Брнабиќ. Прашањето му е легитимно, но карање на српски значи нешто сосема друго, а премиерката не можеше да биде позбунета.