Ново

Како да се спаси светското културно наследство во Охрид!?

Охрид е на раб да го изгуби епитетот светско културно наследство од страна на УНЕСКО. Причините за тоа ни се веќе одамна познати, но решението го има само Климче Охридски и тоа е во повеќе чекори.Во период на затишје на слави и верски празници, Обновители се впуштија во нов бизнис. За каков бизнис станува збор, ќе ви изрецитираат самите обновители.Фчерашни успеаја да проследат како поминува тестирањето на способноста и функционалноста на функционерите, а какви оцени добија тие погледнете во епизодата.

Дибиров во „Еден на Еден“: Вардар е пример за тоа како еден клуб треба да се грижи за своите играч

Додека од Вардар не ми речат оди си, не те сакаме, јас останувам тука. Ако не мораме, никој од нас не би сакал да замине од Вардар, зошто Вардар е пример за тоа како еден клуб се грижи за своите играчи.

Ова во вчерашната епизода на „Еден на Еден“, една недела пред фајнлфорот во Келн, го изјави еден од најдобрите ракометари во светот, Тимур Дибиров.

Русинот, кој вели секогаш го користи својот македонски пасош, зборува за своите соиграчи, со кои се како семејство, за моментот кога им било соопштено дека Самсоненко заминува...

За оние што ја пропуштија, „Еден на Еден“ со Тимур Дибиров веќе е на „Јутјуб“: