Ново

Зошто Скандинавија и љубомори на Македонија!?

Во скандинавските земји очигледно не тече мед и млеко. Имено, Фчерашни новости дојде до сознание дека Шведска, Норвешка и Данска се љубоморни на тоа како се спроведе првиот круг од претседателските избори во Македонија, па затоа тие бараат помош од нас за следните избори кај нив. Кој експерт ќе им биде пратен, останува тек да дознаеме.

Од други вести издвојуваме:

- Кое село во Македонија го држи светскиот рекорд на најбрзо гласање на избори?
- Зошто се тргаат канделабрите од центарот на Скопје!?
- Како ќе се пренасочат административците во приватниот сектор?

За крајот на епизодата, Фчерашни новости со нов хит: Брату Питу.

Уживајте во целата епизода и одморете за празниците.