Како јогата стана клучна пресвртница во македонската историја?

До скорашно време не се знаеше вистинското значење на јогата во македонската историја. За среќа, „Фчерашни новости“ успеа да најде запис од турско време и оваа неправда е исправена.

 
Од други исправени неправди издвојуваме:

- Кои се услуги стануваат јавно приватни?
- Анонимниот новинар Ланчо Пашазотов разговара со последниот Егеец
- За што всушност правеа муабет Зоран Заев и Алексис Ципрас?