Освен по промената на името, по што е позната Македонија во последно време?

Македонија во последно време, освен по промената на името, во светот е позната и по уметничките инсталации кои туристите може да ги сретнат насекаде. Фчерашни новости излегоа на терен и позборуваа со еден уметник чија инсталација го одзема здивот на туристите.


Од другите вести кои ги гледавме во неделата издвојуваме:

- Како СЈО се справи со поплавата во своите редови?
- Какви прошетки организира болницата „8ми септември“?
- Алфа и Буби во една од најтешките акции до сега

Уживајте во епизодата, а ние се гледаме наредната недела.