Зошто не треба да се игра фудбал на снег

Фудбалските натпревари се одржуваат и во не баш идеални услови, па не ретко може да видиме натпревари кои не се прекинати и покрај тоа што врне снег и топката едвај се шутира. Како на пример во случајот со Баерн Леверкузен и Хановер. Лошата страна е што дури и сигурен гол понекогаш нема да ти го важат само затоа што снегот не дозволил топката да ја премине гол линијата.