Бреговиќ остана трогнат од оваа емотивна изведба на „Едерлези“

Горан Бреговиќ имаше емотивна средба со Васка Јанковска, пејачката што ја изведе неговата култна песна „Едерлези“. Јанковска, заедно со оркестарот „Агушеви“ се појавија како изненадување во „Еден на Еден“,
за време на интервјуто со Брега.

Погледнете ја изведбата која не го остави рамнодушен ни Бреговиќ:

Во „Еден на Еден“ Брега зборуваше за неговите почетоци, војната, семејството, љубовта кон боксот и уште многу интересни теми.
Едночасовното интервју веќе е достапно и на „Јутјуб“: