Како Чарли Чаплин снимал ризични сцени

Во времето на немиот филм немало многу простор за специјални ефекти, па најпознатиот актер од тоа време, Чарли Чаплин, морал да се снаоѓа како знае и умее за ризичните сцени. Кога ќе видиш, баш и не биле нешто ризични.

А еве ја сцената и во филмот:
 

Џаро во Еден на Еден открива како го намести натпреварот Македонија-Ирска

Како го наместил натпреварот помеѓу Ирска и Македонија или како полиција казнувала возачи за зимска опрема за да може да му позајми пари. Која и приказна да ја слушате од Џаро ќе ви се чини неверојатна. Затоа, доколку ја пропуштивте Еден на Еден епизодата со Велибор Џаровски-Џаро, подгответе се за едночасовно смеење на сите анегдоти со него и пуштете си ја на „Јутјуб“: 

Покрај Џаро, ги гледаме и „Пеперминт“ и нивниот нов хит „Фан на Лазар Бараков“, а Жаре зборува и за лековите за смирување и зависноста на Македонците од нив. Во недела следи нова епизода на најгледаното ток-шоу, а во студио доаѓа балканската ѕвезда Лепа Брена.