Над 150 луѓе повредени за време на фестивал во Индија

Индијците имаат некаков фестивал во кој се гаѓаат со камења и не прекинуваат додека свештено лице не каже „стоп“ и не измери дали доволно крв се пролеало. Се тоа се прави во име на божицата Маа Барахи. Добро е што ваков фестивал нема кај нас.