Швајцарската полиција знае како да се изрекламира

Швајцарската полиција е многу сурова кога станува збор за презентирање на грешките кои ги прават младите кога поминуваат улица. Од друга страна, ако знаеш дека ова може да спаси нечиј живот, нема потреба од шминкани видеа со мек тон.

Исплива 244 метри под вода без воздух и постигна нов светски рекорд

Матеус Малина успеа да го скрши светскиот рекорд за подводно пливање без воздух. Тој исплива 244 метри и за 12 метри го победи својот претходен рекорд. Него што плуќа ќе да имаше човеков?