Ново

Канадската пошта ќе носи марихуана до сечиј дом

Од 17 октомври Канада ќе ја легализира марихуаната на целата територија, но ќе отвори само 20 продавници кои ќе може легално да продаваат марихуана. По тој повод здружението за легализирање на канабисот стапило во контакт со канадската пошта кои ќе ја дистрибуираат марихуаната до сечиј дом. Без мајмунлаци, на достава ќе бараат лична карта за да докажеш дека имаш 18 години.

Извор