Што кажа Трамп за Македонија на Нато самитот

Претседателот на Америка, Доналд Трамп, одржа прес конференција на Нато самитот. Еден новинар го праша што мисли за руското влијание во Македонија, а Трамп одговори:

Како Јапонија победи на светското првенство во фудбал во Русија

Јапонија можеби не успеа да го добие трофејот, но успеа да победи на светското првенство во фудбал во Русија и тоа благодарејќи на нивната култура за почитување на другите луѓе. И покрај тоа што изгубија од Белгија во последната минута, го исчистија стадионот од ѓубре, а и нивните соблекувални. Нивната култура ја промовираа на најдобар начин ширум целиот свет. Браво Јапонија.