Ново

Што кажа Трамп за Македонија на Нато самитот

Претседателот на Америка, Доналд Трамп, одржа прес конференција на Нато самитот. Еден новинар го праша што мисли за руското влијание во Македонија, а Трамп одговори:

Како Јапонија победи на светското првенство во фудбал во Русија

Јапонија можеби не успеа да го добие трофејот, но успеа да победи на светското првенство во фудбал во Русија и тоа благодарејќи на нивната култура за почитување на другите луѓе. И покрај тоа што изгубија од Белгија во последната минута, го исчистија стадионот од ѓубре, а и нивните соблекувални. Нивната култура ја промовираа на најдобар начин ширум целиот свет. Браво Јапонија.