Тореадор настрада во обид да му зарие копје на бик

Тореадор ептен гадно настрада во обид да му зарие копје на бик. При обидот да ги зарие вторите копја, тореадорот се сопна и падна. Бикот го искористи тој момент за да се освети. Ваквите борби во Шпанија се често под критика на јавноста поради суровоста низ која поминуваат биковите за време на борбите.

Среде бел ден ограбиле продавница на Епл

Двајца ограбувачи среде бел ден и додека во дуќанот се уште имало муштерии, влегле и украле лаптопи и мобилни во вредност од 27,000 долари од продавница на „Епл“. Муштериите и вработените само гледале немо.