Полицајка херој на денот

По повод денот на мајката, едно училиште во Португалија организирало приредба за мајките и децата. Пред самиот влез на училиштето, меѓу мајките и децата се приближува човек со пиштол и пробува насила да влезе. Наводно неговата ќерка и поранешна жена биле во училиштето. За среќа на местото се наоѓа и полицајка која не е на должност и која го решава идиотот во секунда. Треба да и доделат медал на честа на полицајката што изреагира брзо и одговорно и спречи којзнае каква можна катастрофа.