Го нападна ајкула на финалето на сурфање

Сурфер имаше несекојдневна средба со ајкула во моментот кога се спремаше да настапи на финалето во Јужна Африка. За среќа се помина само со одгризена врвка од даската, али колку малку фалеше да биде ова драматична глетка.

Кај знае овој народ латински јазик

Во квизот на Драган Вучиќ, се поставува прашањето „како гласи латинската изрека додека дишам, се надевам“. Да беше прашањето за турска серија, може ќе го знаеја одговорот, вака за латински, тешко.