Возрасните сакаат да играат плочка

Денешните деца не ја знаат, ама на повозрастните сигурно ќе им текне на играта од детството наречена „плочка“. Епа дечкиве ги нацртале полињата на рандом улица и снимале 10 саата за да видат кој се ќе заигра. Резултатот е сосема очекуван, скоро сите возрасни сакаат да се потсетат на безгрижното детство.

Еye Cue и МК јутубери во Еден на Еден

Новите генерации добро знаат кои се следните гости во Еден на Еден. Во недела ќе ги гледаме Марко Марковиќ - GP и Стефан Рашковиќ – Steffonator, најпознатите претставници на една нова „Јутјуб“ култура во Македонија.

Што е јутјубер, што е она што влече илјадници деца да ги гледаат нивните видеа и се живее ли од „Јутјуб“, се само дел од темите на кои GP и Steffonator ќе зборуваат со Жаре.

Но, најпрво, во студиото на Еден на Еден, директно од аеродром, доаѓаат нашите евровизиски претставници Eye Que. Измеѓу претставувањата на „Lost and Found“ во Израел и Амстердам, Бојан и Марија зборуваат за целото евровизиско доживување и очекувањата за оваа година.

Покрај тоа, ја претставуваме и Frantics, видеоиграта на која работеше македонски тим во копродукција со „Сони“.

Не ја пропуштајте новата Еден на Еден во недела 18:50 часот на Канал 5 телевизија.