Земи си мачка рекоа

Постојат два типа на луѓе, едните сакаат кучиња, а другите мачки. За тие што одбрале кучиња, разбираме зошто го направиле тоа, ама тие што одбрале мачки нека си го погледнат видеово.

Јапонците можат да скокаат повисоко

Студентите од универзитетот во Токио развиле помагало кое им помага налуѓето да скокаат до два три пати повисоко од обичен човек. Со оглед дека гравитацијата има голем удел на скокот на луѓето, тие измислиле помагало со ротори кое не само што овозможува повисок скок на човекот туку и подолго да се задржи во воздухот. Кај отиде светот, бреј.