Ново

Јапонците можат да скокаат повисоко

Студентите од универзитетот во Токио развиле помагало кое им помага налуѓето да скокаат до два три пати повисоко од обичен човек. Со оглед дека гравитацијата има голем удел на скокот на луѓето, тие измислиле помагало со ротори кое не само што овозможува повисок скок на човекот туку и подолго да се задржи во воздухот. Кај отиде светот, бреј.

Фчерашни Новости со ексклузивна снимка од Собранието

Фчерашни Новости последни дознаваат што точно се случи во Собранието. Неверојатно, Фчерашни на промоција на нова поетска збирка. Во новата епизода ќе откриете и зошто нема лекови после 15 во месецот и што треба да направите во врска со тоа. Погледнете ја целата епизода.