Како изгледа пролет во Шведска?

Шведска за многу луѓе претставува ветената земја, но не е се така прекрасно и таму. Еве на пример, додека кај нас веќе од 15 март може да се шеташ по тенка јакна, во Шведска не баш.

Учиме шведски со актерката од Тумб Рејдер

Алициа Викандер е шведска актерка која глуми во новото продолжение на познатиот серијал „Тумб Рејдер“ (Ограбувач на гробници). И кој подобро да те научи шведски од самата таа. Дур чекаме да излезе филмот, уживајте во забрзаниот курс.