Дали е ова решение за несовесните шофери?

Несовесни шофери има насекаде и изгледа казните воопшто не ги спречуваат да ги повторуваат прекршоците. Еве еден интересен начин како да ги спречиш истите да паркираат на тротоар. Па ако им се исплаќа често да мењаат гуми, нека паркираат пак.