Гугл Јапонија извади мапа на улиците од кучешка перспектива

Не знаеме зошто на некој би му било потребно да ги гледа улиците од кучешка перспектива, ама еве во Јапонија сметале дека е тоа потребно. Освен нели, за да знае кучето каде се измочало последен пат, па пак таму да иде.