И Алберт Ајнштајн кажал збор два за Македонија

Големиот научник и физичар, Алберт Ајнштајн, покрај тоа што се замарал со релативноста, повремено знаел да се позамара и со Македонија. Гарант да беше денес жив, ќе можеше да го потврди тоа што се збори во видеово.