Ново

И Алберт Ајнштајн кажал збор два за Македонија

Големиот научник и физичар, Алберт Ајнштајн, покрај тоа што се замарал со релативноста, повремено знаел да се позамара и со Македонија. Гарант да беше денес жив, ќе можеше да го потврди тоа што се збори во видеово.

Еди Хол дигна пола тон

Еди Хол на натпреварот за кревање товар од место, успеа да постигне нов рекорд и да крене 500 килограми. Колку само напор треба за тоа се гледа и од самото видео и колку време му требаше да се прибере после подвигот.