Ново

Ла Коста го менува логото

Познатото крокодилче „Ла Коста“ го менува логото. Од компанијата одлучиле да го „одморат“ крокодилот и место него да стават лого со загрозени видови на животни од целиот свет. На овој начин сакаат да го разбудат светот за штетата која им се прави на овие животни.

Што прават некои олимпијци за да победат

Олимписките игри не може, а да немаат некоја афера во врска со нив. Допингот е една од тие афери и неколку години наназад на многу олимпијци им беше забранет настап поради допингување. Шон Вајт е бордер кој се натпреваруваше во полуцефка и на никој не му беше јасно како успеа да има толку добар настап, со што го освои златниот медал. Епа еве го видеото кое го објаснува тоа.