Прво спасување со помош на дрон

На крајбрежјето на Австралија се случи прво спасување на сурфери со помош на дрон. Сурферите ги понела струјата и поради големите бранови не можеле да допливаат назад на брегот. Со помош на дрон им беше дадено помагало за пливање со кое потоа успеаа да се извлечат на сигурно.

Му го спасила животот во последен момент

Момак имал некакви проблеми и бил видно вознемирен. Сосема случајно покрај него поминувал брачен пар со дете кој увидел дека нешто не е ок со типот. Огромната храброст на девојката и со реакцијата во последен момент успеа да спречи тој да си го одземе животот.