Ново

Му го спасила животот во последен момент

Момак имал некакви проблеми и бил видно вознемирен. Сосема случајно покрај него поминувал брачен пар со дете кој увидел дека нешто не е ок со типот. Огромната храброст на девојката и со реакцијата во последен момент успеа да спречи тој да си го одземе животот.

Како помина Водици во село Болно

Водици или Богојавление е еден од најголемите христијански празници кој се празнува низ цела Македонија. Да погледнеме како помина празникот во село Болно, Ресен.

Во некои места, како Смилево на пример, капачите имаа помош и од публика за да го најдат крстот.