Ново

Како си играат децата во Пакистан

И додека кај нас мора да ги молиш децата да излезат надвор и да си поиграат во природа, во Пакистан не е баш така. Таму децата уживаат да си играат во кал. Кој би рекол дека за детска среќа е потребно само блато.

Во Њу Орлеанс и полициските коњи денсаат на улица

Градот на џезот, Њу Орлеанс, е познат по целоноќни улични забави. Полицијата го знае тоа и во своите патроли често знае да се приклучи на забавата. Овојпат приматот го имаше полицискиот коњ, кој не можеше, а да не заигра.

Ептен популар