Ново

Пожарникар спаси дете од запалена зграда

Факт е дека не е лесно да си пожарникар. Тоа на дело се докажува уште еднаш. Цело семејство се нашло затекнато во пожар на зграда. Таткото не можејќи да се симне по скалите држејќи ја ќеркичката во раце, решава да му ја дофрли на едниот пожарникар кој успешно ја фаќа. Трогателен момент кој никого не остави рамнодушен.

Полициска загатка на денот

Има знак за забрането лево и свети портокалово светло, дали е дозволено таксист да сврти лево? За двајцата полицајци на раскрсница прашуваме.

*Фото: Џото

Ептен популар