Полициска загатка на денот

Има знак за забрането лево и свети портокалово светло, дали е дозволено таксист да сврти лево? За двајцата полицајци на раскрсница прашуваме.

*Фото: Џото

Ваква кола не загадува во Скопје

За да се намали загадувањето на воздухот во Скопје, треба да се намали и користењето на автомобилите, но на луѓето им е тешко да се откажат од таа своја лагодност. И додека чекаме електричните автомобили да почнат да се возат кај нас, запрежната кола е единствена која не го загадува воздухот. Браво за човеков.

Ептен популар