И петелот е најдобар другар на човекот

Ова петле многу си ја сака газдарицата и секој ден ја чека на автобуска станица за кога ќе се врати од училиште. И после само кучето било најдобар другар на човекот. Еве ова е доказ дека и петелот е исто.

Ептен популар