Ново

Фчерашни Новости откриваат колку е ризично да се биде новинар на терен

Синоќешната епизода на „Фчерашни новости“ беше посветена на нивните секогаш професионални, ревносни, морални, навремени, елоквентни, модерни, убаво облечени, ерудити или кратко речено – новинари.

Во епизодата 16, која веќе е достапна на нивниот официјален „Јутјуб“ канал, зошто нивната работа воопшто не беше лесна во изминатите години.

Дознајте последни:

- Тешка ли е новинарската професија?

- Колку е ризично да се биде репортер на терен?

- Како е да се биде репортер во „Фчерашни новости“?

За следната недела екипата веќе подготвува нови материјали и фчерашни вести. Гледајте ги секоја недела на Телма, а дотогаш останете во тек со новостите на „Фејсбук“  и на „Инстаграм“.

Со лажен пиштол не се ограбува продавница

Двајца момци решиле да ограбат локална продавница. За нивна несреќа во близина се погаѓа обезбедување ое врши рутинска контрола. Најјак момент кога му викаат на обезбедувањето дека имаат лажен пиштол, а тој им одговара епа мојот не е.

Ептен популар