12 работи што не треба да ги правиш во Јапонија

Јапонија е позната по тоа што има навики поразлични од другите краеви на светот. Почнувајќи од тоа што никогаш не се остава бакшиш на келнерот, забрането е да се збори на мобилен кога се возиш со јавен транспорт, па се до тоа никако да не се поминува на црвено светло без разлика дали има или нема сообраќај. Погледнете ги останатите во видеото.

Ептен популар