Ново

Како е да се возиш во прва класа во авион на Емиратите

Кејси се вози со прва класа во авион на Емиратите. Бидејќи картата е далеку од тоа што може еден просечен Македонец да си дозволи, освен ако не патува на државна сметка, еве кој луксуз ќе го имате ако патувате со прва класа.

Пјонгчанг за првпат употреби робот за носење на олимпискиот факел

Зимските олимписки игри оваа година ќе се одржат во Јужна Кореја, поточно Пјонгчанг. За првпат за традиционалното носење на факелот е употребен хуманоиден робот, кој освен што го пренесе факелот избуши и ѕид со цел да прикаже за што се може да биде програмиран. Корејците на овој начин сакаат да се пофалат до каде се со развојот на роботиката, а употребата на роботи во олимпијадата може да стане и практика после оваа година. За нас останатите останува да си гледаме олимпијада од 9 до 25 февруари.

Ептен популар