Кореа откри сосема нов систем на евакуација од згради

„Нериго“ евакуциониот систем работи без помош на струја, односно само со хидраулика и гравитација, така што во случај на земјотрес, кога обично и снемува струја, нема да има проблем да функционира. Се работи за надворешен систем кој во иднина би можел да спаси илјадници животи. 

Ептен популар