Кореа откри сосема нов систем на евакуација од згради

„Нериго“ евакуциониот систем работи без помош на струја, односно само со хидраулика и гравитација, така што во случај на земјотрес, кога обично и снемува струја, нема да има проблем да функционира. Се работи за надворешен систем кој во иднина би можел да спаси илјадници животи. 

Спаваш ли мирно Дарко Лешоски?

Како ли само сме го промашиле овој поет? Се вика Ујар, надимак му е Свежиот. Најверојатно доаѓа од Битола, барем по надимакот така личи, и е многу заљубен, но за жал на денот на љубените не е со својата љубена. Останатото слушнете го во видеото. После ваква трогателна поезија не може, а да не се запрашаме „спаваш ли мирно Дарко Лешоски“?

Ептен популар